Forum

#gather.fi eloon?

Created 26th May 2014 @ 15:48

Add A Reply Pages: 1

ReVen sanoin:

“#Gather.fi quakenetissä on suomalainen gatherkanava, säännöiltään aivan kuten #thematsi, mutta elitistisen ilmapiirin sijaan #gather.fi:ssä on ilmapiiri iloinen, kannustava ja opettavainen! #Gather.fi on siis avoin kaikille, sekä uusille että vanhoille, sekä sunnuntaipelaajille että aktiiveille. Ainoana vaatimuksena ovat sääntöihin huolellisesti tutustuminen (ja näinoten tarvittavien ohjelmien asentaminen) sekä hyvät käytöstavat. (lisää infoa -> http://tf2.fi/?p=artikkeli&id=11)”

Miksei gatheria pelata enään säännöllisesti ja innokkaasti niinkuin ennen? Yksi ilmiselvä syy on, ettei pelaajia ole tarpeeksi pelaamaan, ja tästä herää kysymys: Miksei gatherissa käy pelaajia? Eikö gatheria mainosteta tarpeeksi uusille pelaajille, miettivätkö useammata tätä lukevat “mikä ihmeen gather?”, onko skenellä innostus peliin loppunut? Onko gatherien omien servereitten toimimattomuus osasyynä? Pelkääkö jo vanhat pelaajat että taso laskee? Pelkäävätkö uudet pelaajat osallistua gatheriin?

Pitäisikö luoda jonkimmoinen steam group “gather.fi” jossa lukisi säännöt, ja tänne voisi kutsua competitivea pelaavia ystäviään mixaamaan, groupissa voisi pistää ilmoituksia ” 3 addattuna, maanantai mixiä! “. Viime vuonna saatiin pelattua runsas 400 gatheria , kun tänä vuonna vasta 13, ja tämä ero mielestäni pitäisi korjata.

En tiedä sainko asiani selitettyä tarpeeksi hyvin, puettua sanoihin tarpeeksi hyvin, mutta:

Kiinnostaisiko teitä saada mixit taas pyörimään?


Last edited by snappe,

Setlet

1. IRC on aika monelle uudelle pelaajalle vieras asia.
2. Gathuissa taso on itseasissa aika kova (lähinnä niissä on ollu Lutusen ja MIPCin pelaajia) ja ei oo välttämättä kivaa tulla peppuraiskatuks wrdo:n snipaan jos on uus pelaaja.
3. Ei oo ollu enää assyjä joissa mainostaa gathua (kuten 3-4v sitten)

Mut ehkä se 10k peliä menee rikki jossai vaihees.

BAITO

( ͡~ ͜ʖ ͡9

#6kkbanaanisaarilla

Cauthon

(ETF2L Donator)
prly

Quoted from BAITO

#6kkbanaanisaarilla

eiku taitaa ne ihan permat olla

0verflow

ff4r
bjT

Jos joskus mainitsee gathusta jolleki joka ei siellä pelaa.. Se joko ei tiedä gathusta (eikä jaksa innostua) tai sit tietää ja ei kerro miks ei tuu sinne.

Konna

drops

Mun mielestä tää topicci vaatis Limpin mainospuheen gatherista.

Battery

Oishan se niin mukava pelailla siellä, mut se qukenet web IRC on niin tylsä ja Mirc:ä jaksa ladata ku seki on niin hankala ja turhauttava:( Mutta ne ihmiset jotka jaksavat siellä irc:ssä istua niin mikäs siinä.

Toinen huomautus on se, että jos pelaaja on vähääkään tuntematon ja uus niin joudut pelaamaan ainakin ensimmäiset 5 gatheria mediccinä.

Muuten ihan jees porukkaa kaiketi… Gullywash ja snakewater ovat vähän tylsiä delzicin ja wrdon snipataitojen takia, mutta yleensä sielä pyöriikin se badlands.

Eloonhan se ois helppo saada ku nyttenki on niin paljon uusia (varsinkin suomalaisia) pelaajia (Ainakin mitä recryposteja kattellu (Ja recry posteista useemmin jaksaakin lähtee näihin gather/pickup juttuihin))

Suosittelen kokeilemaan, jos vähääkään haluaa saada jonkinmoista näkemystä korkeemmista divisioneista(Mix taso tosiaan) Koska niinku joku tuossa äskön mainitsikin niin MIPCin ja Lutusten porukka on vissiin aika aktiivista tietääkseni… Ja taitohan nousee sen mukaan mitä enemmän kuuntelee Tuntun komsseja kuuntelee (Totta koska ite oon anakin oppinu jonkin verran scrubina(Implikoin että en ole enään niin scrubi)) jos kyseinen pelaaja siis enään pelaa gathereita…

Ja jos suomalaista tiimiä on hakemassa niin suurinosa supisuomalaisista tiimeistä pelailee gatheria….

En osaa kyl tähän varmaan tän enempää lisätä, mutta kannattaa tosiaan kokeilla ja kyllä 90% peleistä on nautittavia ja tuskin koskaan mitään turhaa facerollia olla nähty kätevän kapu ominaisuuden takia.

bub

Quoted from Konna

Mun mielestä tää topicci vaatis Limpin mainospuheen gatherista.

Quoted from Limp.

Gather.fi:ssä kannattaa sitten varautua siihen, että se on täynnä vitun uskomattomi daunareita joiden tyhmyyden määrästä ja valtavast egosta saat lähinnä kurkunpäänsyövän, pahemman asteen aivovamman ja kasan sydän- ja verisuonitauteja.

Setlet

Quoted from Battery

Toinen huomautus on se, että jos pelaaja on vähääkään tuntematon ja uus niin joudut pelaamaan ainakin ensimmäiset 5 gatheria mediccinä.

Ite en oo huomannu tätä. Yleensä uudet pelaajat laitetaan scoutiks tai soltuks, koska paska medic = paska tiimi. Demospotin saaminen on sen sijaan paljon hankalampaa, sillä kynnys olla ees keskinkertanen demo on paljon korkeempi ku muilla clässeillä.

Jarppa

Feacon

Quoted from snappe

Miksei gatheria pelata enään säännöllisesti ja innokkaasti niinkuin ennen? Yksi ilmiselvä syy on, ettei pelaajia ole tarpeeksi pelaamaan, ja tästä herää kysymys: Miksei gatherissa käy pelaajia? Eikö gatheria mainosteta tarpeeksi uusille pelaajille

Kenellekkään ei varmasti tule yllätyksenä että gatheria ei enää aktiivisesti promota. Muutama vuosi sitten (gatherin alkuaikoina) joillakin publilla (mm. cvx Mofoluolassa) kanavaa promottiin mainosviesteillä jotka tulivat chattiin säännöllisin väliajoin. Jos haluatte uusia pelaajia, niin pelaajia täytyy alkaa hakemaan publilta.

Jos joukosta löytyy ihmisiä jotka pitävät publaservuja, ehdotan että laitatte esimerkiksi servun motdiin tai advertisement-plugariin maininnan gatherista. Bonusta saatte vielä siitä jos saatte gatherin statuksen näkyville.

(Publan pystyttäminen on myös yksi vaihtoehto.)

On tosin otettava myös huomioon että highlander on nykyisin monille paljon mieluisampi pelimuoto uusille pelaajille, mikä laskee kiinnostusta 6v6:sta kohtaa myöskin.

Työstän parhaillaan uutta pickup-bottia, jonka valmistuessaan pitäisi sisältää sama toiminnallisuus minkä nykyinen bottikin. Valmistumisen jälkeen voi alkaa sitten miettimään uusia ominaisuuksia.

Yhtenä erona nykyiseen bottiin on mm. se että lähdekoodi on julkisesti saatavilla, joten jokainen joka osaa JavaScript/Node.js-fu:ta voivat laajentaa sitä miten haluaa ja pistää mulle GitHubissa pull requestina, niin se voidaan ottaa gatherissakin käyttöön.

tl;dr: ei promoa, ei pelaajia. uusi botti pian, jos kanavan @-olennot antaa hyväksynnän

edit: nettisivuilla ja servujen motdissa saa nyt gatherin statuksen mukailemalla täältä löytyvää koodia: http://jsfiddle.net/xyyk6/2/


Last edited by Jarppa,

Itse tapasin tänään 3 uutta pelaajaa, jotka kukin pääsivät pelaamaan “mainclassiaan”, ja mitä toivoi ( 2 scouttia ja yksi soldier ).

Setlet

Quoted from Jarppa

Jarppa comeback!

Quoted from Setlet

[…]

Jarppa comeback!

Konna

drops

Quoted from Jarppa

[…]

näin sut jarppa pariviikkoo sit hyvinkään mäkkärissä.

Add A Reply Pages: 1